Karismax Kalastustarvike Ky
Ajankohtaista Karismaxissa


Ajankohtaiset kuulumiset 
myös
Facebook-
sivullamme
!
7.1.2014

Niin vain ehti vuosi jälleen vaihtua.  Etelä-Suomessa ei ole talvesta vielä tietoakaan (loppuviikosta on kyllä luvattu pakkasia ja ehkä luntakin), mutta täällä Kuusamossa lumi on valaissut kaamosta jo pitkään ja pilkillekin on päästy (pääsisi, jos ehtisi mennä!).  Vaikka toki täälläkin joulun tienoille osui lauha jakso, joka väliaikaisesti putsasi puut lumesta ja hankikin pääsi vähän tiivistymään.  No, valoa kohden kuljetaan muutenkin, kun päivä pidentyy isoin harppauksin.

Karismaxin pajalla paiskitaan hommia entiseen malliin - tuotantoprosessin kehitys ei oikein tälle vuodelle vielä onnistunut.  Ensi talveksi onkin sitten jo pakko saada näkyvää aikaiseksi, jotta kaikki aika ei menisi työntekoon.  Koska suurin kysyntä kohdistuu tasapainoihin, Maxtreme-onkiin ja rakennustarvikkeisiin, olemme joutuneet himmaamaan muun tuotekavalkadin kanssa.  Siksipä esim. Max-sarjan vapoja ei enää valmisteta kuin erityistilanteissa (pitkällä toimitusajalla).  Myös kaikki ketju- ja värikoukut sekä muut morrit kuin tapsi- ja volfram-morrit joutuvat odottamaan seesteisempiä aikoja.  Tapsi- ja volfram-morrejakaan ei ole tarjolla täysiä sarjoja, mutta jotain kuitenkin.  Eikä taida uskaltaa luvata vaappuja tai painouistimiakaan vielä ensi kesän koitoksiin.

Jos joku vanhoista Nokian liikkeen asiakkaistamme muistaa vielä Yrittäjäkadun eteisessä muuttoa odottaneet koneet, niin kerrotaanpa vielä, että nyt vihdoin joulukuussa saimme ruiskupuristuskoneen käyttöön.  Olihan se vallan jännittävää odottaa, onnistuuko runkojen, pilkkirullien ym. pikkusälän puristaminen.  Verta, hikeä ja kyyneleitä on tarvittu, mutta näyttää tuo uhraus tuottavan tulosta!

Rakentaminen on jälleen kerran kaiken työkiireen keskellä ollut jäissä.  Hirsitalon keittiökalustetarjoukset ehdittiin ennen joulua tsekata, mutta katsotaan nyt, milloin ehdimme tehdä lopullisen tilauksen...

19.9.2013


Edellisessä postauksessa paisteli kevätaurinko jo ihanasti.  Nyt voi puolestaan todeta, että ehtipä se kesäaurinkokin tänä vuonna paistella tosi hienosti.  Niin on aika vierähtänyt, että ollaan edetty jo kesän lämmöistä syksyn ruskaan.  Ei sen puoleen, vuodenaikaan nähden on edelleen lämmintä...

Maaliskuun jälkeen on tapahtunut paljon, mutta vieläkään ei ole rakennusurakka nähnyt viimeistä vasaraniskua.  Ei se enää paljosta ole kiinni, mutta kun välillä täytyy pitää taukoa ja keskittyä tuottavan työn tekemiseen, niin rakennustöissä on pakko pitää taukoa.

Mitäpä tässä on sitten saatu aikaiseksi:  kaikki talot on maalattu sokkeleita myöten, hirsitalon alakerta on keittiö- ym. kalusteita vaille valmis.  Kiuas odottaa vielä kiviä ja muutama valaisinkin vielä puuttuu.  Olemme jo toiveikkaana kantaneet huonekaluja ja muita muuttotarvikkeita odottamaan, josko tässä kohtapuoliin pääsisi niitä levittämään.

Oikeastaan hirsitalon yläkerta on se, joka eniten odottaa rakennusmiesten osaavia käsiä.  Lattialaatat on jo ostettu, mutta katon tuppilaudat ja portaikko pitäisi tilata.  Yksi väliseinäkin on vielä vaiheessa.  Kunhan tässä kiireempien töitten alta ehdimme, niin seinien lakkaus olisi myös ohjelmassa.

Viimeiset pari vuotta ovat kuluneet aika lailla täystohinassa, ei puhettakaan mistään downshiftaamisesta, niin kuin toiveikkaasti ajattelimme.  Tätä kesää ei kuitenkaan enää täysin uhrattu rakentamiselle ja työnteolle, vaan mukaan on mahtunut myös kala- ja patikointiretkiä.  Ja paljon ihania vieraita, Suomesta ja Venäjältä. 

Kesän aikana on myös kehitetty Karismaxin tuotantoprosessia, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan kysyntään.  Eipä tuollainen kehitystyökään ihan sormia näpsäyttämällä onnistu, mutta toivotaan, että tuloksia alkaa pian syntyä ja aikaa jäisi paremmin myös tuotekehittelylle.

11.3.2013

Kevätaurinko jo paistelee ihanasti, vaikka talvi jatkuukin vielä.  Säätiedotusten mukaan koko maassa, mikä on tietysti kiva asia kevään pilkkikautta ajatellen.  Huhkimme itse edelleenkin kevään viimeisten, kotimaahan suunnattujen tasapainosatsien kanssa - tällä viikolla pitäisi olla valmista!  Juuri sopivasti Kuusamon keväpilkkikauden alkuun :-).

Jos joku on yrittänyt soittaa lankapuhelinnumeroomme, on joutunut kuuntelemaan tylyä viestiä, että yhteys ei ole käytettävissä.  Numero on ollut jo pari vuotta virtuaalinen (siirtynyt matkapuhelimeen) ja olemme päättäneet sopimuksen Elisan kanssa.  Harmillisesti siirtyminen uuteen numeroon ei kuitenkaan onnistunut ihan lennosta, joten odottelemme uuden numeron avautumista vielä ainakin huomiseen, ellei ylihuomiseen.  Uusi numero tulee olemaan 040 838 0438 (se on painettu myös tasuripakkauksen taakse).  Vastaamme edelleen myös numeroissa 040 552 7386 (Kari) ja 040 552 7341 (Päivi).

Aurinkoista kevättä kaikille!


18.1.2013

Kylläpäs nyt pääsi venähtämään tämä ajankohtaistapalstan päivittäminen - neljässä kuukaudessa on ehtinyt tapahtua vaikka mitä!  Tapahtumarikkaus on myös luonnollinen syy siihen, että ei olla ehditty kirjoituspuuhiin.

Harmillista kyllä, mutta emme päässeet vielä tänäkään talvena normaaliin tuotantorytmiin.  Olemme puurtaneet kesästä lähtien Venäjän tilausten parissa, joten toimitukset muualle ovat viivästyneet samaa tahtia.  On ehkä vaikea uskoa, että teemme töitä hiki hatussa, mutta silti emme pysty toimittamaan tavaraa siinä tahdissa kuin pitäisi.  Jotain pientä sentään aina välissä lähtee pääasiassa yksityisille tilaajille, mutta toivotaan, että saamme tuotteitamme näille jäille vielä liikkeisiinkin!  Ja toivomme saavamme tuotannon pyörimään ensi syksyksi niin hyvin, että tällaisia viivytyksiä ei enää tulisi.

Rakennustöitten puolella alkaa näkyä jo enemmän valmista (vanhan rakennuksen peruskorjaus - tai pitäisiköhän sanoa "uudelleenrakentaminen") kuin keskeneräistä (hirsitalo ja rantasauna).  Kovasti jo odottelemme, että rakennustyöt saataisiin päätökseen.  Vai mahtavatko ne tällaisessa paikassa loppua koskaan?

Talvi tuli lokakuussa - pääsimme pari kertaa kiitämään retkiluistimilla peilikirkkaalla jäällä kotirannassa.  Ja pari kertaa ehdimme myös luistelusuksilla sujutella samaisessa paikassa, ennen kuin hanki kasvoi liian paksuksi.  Nyt olemmekin tarponeet lähimetsässä lumikengillä. Seuraava vaihe lieneekin latujen hiihtäminen eräsuksilla, jos naapurimme eivät kohta jo innostu vetämään niitä koneella.  Toki voisi käydä hiihtämässä myös Rukan laduilla, mutta viitsiikö sitä mennä sinne turistien sekaan :-).  Jos tästä töitten keskeltä ylipäänsä ollenkaan ehtii suksia sovittelemaan!


10.9.2012

Kuusamossa alkaa olla jo ruskan tuntua.  Varsinkin aurinkoisella kelillä valo taittuu kirkkaasti ja terävästi ja saa puiden ja heinien värit hehkumaan paikoin tosi kauniisti.  Ihan täydellistä ruskaa ei todennäköisesti kuitenkaan tule, sillä kesän ruostetauti taitaa viedä siltä terän siellä, minne se iski. Meidän pihassamme ei ole juuri lehtipuita ja maakin on ihan rehellistä kunttaa, joten me nautimme vihreydestä siihen asti, kunnes lumi peittää kaiken valkoiseksi.  Mielenkiintoista nähdä, milloin se tapahtuu!

Meillä on taas ollut kiirettä, että saamme tehtyä ulkotöitä pois talven alta.  Harmillista on, että emme vielä tänäkään kesänä ehtineet maalata hirsitaloa ja rantasaunaa. Ne hommat täytyy nyt suosilla jättää toukokuulle. 

Muutoin olemme edistyneet mukavasti, vaikka paljon onkin vielä tekemättä.  Vanhan rakennuksen majoituspuoli on nyt ihan pikku juttuja vaille valmis - vielä pienempiä kuin edellisessä päivityksessä.  Verstastilakin alkaa olla jo voiton puolella, vaikka koneet ovat edelleen Nokialla kontissa.
Aikataulut eivät ole vieläkään natsanneet.  Toivottavasti kuitenkin pian! 

Tänään oli varsinainen ilon päivä, kun saimme etukuistille vihdoin portaat - ei tarvitse enää hyppiä milloin minkäkinlaisten viritysten päältä sisälle ja ulos.  Keittiön parveke ja saunan terassi on myös saatu tehtyä, ja autokatokselle valettua lattia.  Siihen pitäisi vielä tilata kattotuolit, että saisi katonkin ennen talvea.  Hirsitalossa on muurattu alakerran seiniä ja yläkerrassa jatketaan, kunnes ulkotyöt ovat siinä mallissa.  Molempien talojen sokkeleitten päällystäminen on parhaillaan menossa - hienoa, kun nyt meillä on vihdoin ammattimies tekemässä pintatöitä!

Päivitimme sivuille vihdoin ja viimein kuvia Maxtreme-ongista.  Tosin Maxtreme 1 -vavoista on vain se perusmalli (1), v- ja m-mallit eroavat siitä vain kärjen osalta.  Urakoimme tässä vieläkin Venäjän ennakkotilausten kanssa, joten kotimaan toimitukset venyvät myöhempään syksyyn.  Tähtäämme kuitenkin kauden alkuun.


18.7.2012

Kesä on kukkeimmillaan ja aika on kulunut rattoisasti.  Ei kuitenkaan lepäillessä, vaan rakentaessa.  Olemme saaneet tehtyä kaikki nuo edellisessä päivityksessä mainitut asiat, joten vanhan rakennuksen majoitustilan yläkerta ja parvi ovat käytännöllisesti katsoen valmiit.  Joitain listoja ja kaiteen pätkiä on vielä asentamatta, mutta niitähän ei lasketa.  Myös verstastilat on saatu maalattua, vaikka työn jälki ei nyt niin hienoa olekaan, kun jouduimme olosuhteitten pakosta tekemään sen itse ilman ammattiapua.

Välillä on myös pakko vähän levätä, joten olemme jättäneet kirvesmiehet vähäksi aikaa työskentelemään keskenään.  Olisi hienoa, jos pojat olisivat saaneet alakerran lattiat laatoitettua ja paneloitua siihen mennessä, kun ensi viikolla palaamme taas Kuusamoon (Kari kalareissunsa saaliin kanssa).  Sieltäkään ei sen jälkeen enää puuttuisi kuin huoltotilan kaapistot, vessan ja pesuhuoneen kalusteet ja saunasta lauteet ja kiukaat (sinne on tulossa sekä sähkö- että puukiuas). Ja takkahuoneesta takka.   Pojilla työt jatkuvat sitten hirsitalon parissa.
 
Tätä pientä "lomaa" lukuunottamatta, olemme viettäneet lähes koko kesän Kuusamossa.  Pakko on todeta, että eivät ole kesät veljeksiä sielläkään; viime kesän lämpöisistä poutapäivistä ei ole muistona kuin satunnainen tuulahdus, mutta hyttysiä on ollut sitten viime kesänkin edestä.  Ja kun Yli-Kitkan vesi oli vielä ennen jäätymistään syksyllä todella matalalla, niin tänä kesänä sitä on sitten riittänyt niin paljon, että laituri on vähän väliä aaltojen kastelema.  Onneksi rakennustyömaalla on tänä kesänä tehty pääasiassa sisähommia :-).

Ja mitä tulee Karismaxin toimintaan, niin emme ole vieläkään saaneet siirrettyä koneita Nokialta Kuusamoon, vaikka jätimme kuljetustilauksen jo ennen juhannusta.  Ei vain näytä aikataulut natsaavan, vaikka pari tarjousta olemmekin saaneet.  Mutta eiköhän se kuitenkin jossain välissä saada järjestymään, nyt on ainakin tilat valmiina koneita varten.  Olemme kaiken kaikkiaan myöhässä tuotannon kanssa, kun aikaa on mennyt rakennushommissa enemmän kuin oli ajateltu, mutta tietäähän ainakin, ettei ole vapaa-ajan ongelmia, kun palaamme pelipaikalle loman jälkeen.

On muuten ollut tosi kivaa, kun meitä on aina silloin tällöin käynyt joku matkalainen (vanha asiakas tai yhteistyökumppani jne.) moikkaamassa, vaikka emme vielä voikaan tarjota yösijaa tai aterioita!


31.5.2012

Rakennustyöt ovat edenneet viimeisen puolentoista kuukauden aikana niin vauhdilla, ettei ole ehditty edes kuulumisia päivittää.  Vanhan rakennuksen parvi ja ensimmäinen kerros alkavat olla lattiapäällysteitä, väliovia, keittiön kaapistoja ja vessan kalusteita vaille valmiita.  Parvelle vieviä portaita joutunemme odottelemaan heinäkuulle, mutta kaikki muu tarvittava on jo pääosin hankittuna ja odottamassa paikoilleen laittamista.  Siitä sitten kellarikerrokseen saunaosaston kimppuun.

Verstaan puolella on myös edetty sen verran, että lattia on saatu maalattua toiseen kertaan ja seinille on asennettu varastohyllyt.  Vielä kun saadaan tavarat paikoilleen, niin sitten voimme tuoda vielä Nokialla kontissa odottavat koneet paikoilleen.  Nyt alkaisi itse asiassa olla jo kiire aloittaa ensi talven tuotanto - kesävieheitä ei tälle kesälle uskalla luvata ollenkaan.  Valitettavasti.

Oli upeaa seurata kevään etenemistä; kun vielä toukokuun ensimmäisellä viikolla kävimme pilkillä, niin seuraavalla jäät jo lähtivät ja aloitimme "avovesiuimakauden" - jos sitä ensimmäistä pikaista pulahtamista jääkylmässä vedessä nyt uimiseksi voi kutsua.  Kerta kerran jälkeen vesi on kuitenkin lämmennyt tai sitten siihen kylmyyteen vain alkaa tottua.  Lumet ovat sulaneet myös nopeasti, vaikka vielä joitakin lumilaikkuja näkyi olevan Riisitunturin painanteissa, kun kävimme viime sunnuntaina patikoimassa Riisin Riettaan reitin.  Upea paikka tuo Riisitunturi, hienot näköalat Kitkalle ja idän tuntureille, ja muutenkin kivan vaihtelevaa maastoa.  Ei ole suotta valittu vuoden retkikohteeksi pari vuotta sitten.  Olemme onnenpekkoja, kun meillä on tällainenkin kohde puolen tunnin ajomatkan päässä!

9.4.2012

Kevät on edennyt kuin siivillä - vaikka Kuusamossa olikin vielä täysi talvi, kun lähdimme lankalauantaina ajelemaan kohti Nokiaa. Hienot olivat hiihto- ja pilkkikelit, mutta aika keikkuen se kevät näyttää etenevän täällä etelässäkin.  Kylmää on ja lunta sataa aina välillä, mutta onneksi tänäänkin ehti tehdä aamulenkin häikäisevän upeassa auringonpaisteessa joutsenten ylilentoa ihastellen.

Maaliskuu meni vielä suurimmaksi osaksi tuotannon puuhissa.  Mitä nyt loppukuusta ahersimme Nokialla, jotta saimme tyhjennettyä tavaraa ja siivottua paikkoja talon myyntiä ajatellen.  Jos joku tarvitsee rakkaudella rakennettua ja asuttua omakotitaloa lähellä Pyhäjärven kuha-apajia, kannattaa ottaa yhteyttä.

Kuusamon rakennustyötauko venähti aiottua pitemmäksi, mutta viikon päästä maanantaina alkaa taas täysi tohina.  Tavoitteena olisi saada vanha kaupparakennus valmiiksi kesän alkuun, minkä jälkeen olisi sitten hirsitalon ja rantasaunan vuoro.

Ja kun pilkkikausi alkaa täällä etelässä jo pikkuhiljaa olevan loppulauluja vailla valmis, haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme, jotka vaihtelevalla menestyksellä saivat tilaamiansa tuotteita - joku nopeasti ja kaikki, joku toinen hitaasti tai ei ollenkaan.  Esim. katka- ym. valumorreista tarjosimme koko kauden pelkkää eioota, kun valutyöpistettä ei ehditty tehdä valmiiksi.  Tasureissa murheenkryyninä oli kolmoskoko, jota ei riittänyt kaikille halukkaille.  Uusi Maxtreme-onkisarja kuitenkin osoittautui onnistuneeksi - palautteet olivat kauttaaltaan hyviä, jos kohta kehionget jäivät vielä tältä talvelta valmistamatta.  Eikä niitä Max-klassikkojakaan ollut tarjolla riittävästi.  Eiköhän ensi talvena ole ihan toisenlainen meininki, kun uudet tuotantotilat saadaan kokonaan valmiiksi!

28.2.2012

Olemme pakanneet ja postitelleet hiki hatussa tilauksia ympäri Suomea.  Ja kaiken kiireen keskellä yhtäkkiä havahtuneet siihen, että uuden onkisarjamme nimi on tullut kirjoitettua ihan väärin.  Oikea nimi on Maxtreme, eikä Maxtream.  Tulipa tarkastettua, että väärä nimi oli jo Erä-lehden esittelyssä ja olemme itsekin jatkaneet samalla mallilla.  Mutta tästä eteenpäin siis oikealla nimellä, MaXtreme :-).

18.2.2012

Emme ole viimeisen kuukauden aikana ehtineet kirjoitella, kun olemme paiskineet töitä ilman kummoisempia lepohetkiä, jotta saisimme toimitettua tavaraa kaikille tilaajille.  Pääpaino on ollut tasurien ja onkien valmistamisessa - sekä tutun Max-sarjan, että uuden Maxtream-sarjan, huonommin asiat ovat valupuolen tuotteissa, joista joudumme tämän kevään myymään eioota, sillä valutyöpisteestä puuttuvat vielä kaikki tarvittavat koneet ja laitteet.  Kiitämme kuitenkin kaikkia asiakkaitamme, joista osa on joutunut odottamaan tilaustaan pitemmänkin aikaa,  kärsivällisyydestä ja ymmärtäväisyydestä, ensi vuonna toivottavasti olemme päässeet jo ihan normaalirytmiin.

Todennäköisesti maaliskuun alkupuoli vielä menee tuotannon töitten parissa, mutta kevään edetessä pyrimme jälleen pyöräyttämään rakennustyöt täyteen vauhtiin.  Viime vuoden maaliskuussa kirjoittelimme, että tavoitteena olisi saada valmistustilat valmiiksi täksi talveksi, majoitustilat kesäksi ja hirsipirtti ensi talven aikana.  Onneksi tuli mainittua myös aikataulun joustavuudesta.  Emme ole ihan aikataulussa valmistustilojen kanssa, sillä edelleenkin valmiina on vain maalausosasto. Muita osastoja pääsemme viimeistelemään, kunhan saamme vielä Nokialla olevat isot koneet kuljetettua paikoilleen.  Majoitustilat ja varastotilat sitä vastoin ovat kohta pintatöitä ja kalusteiden asentamista vaille valmiit.  Hirsipirttikin on jo runkovalmiina ja sisätöihin olisi tarkoitus päästä kesän korvilla.  Kyllä se tästä, käsi kädessä päivän pidentymisen kanssa!


18.1.2012

Kiirettä pitää kaikilla rintamilla:  Karismaxin uutuuspilkkionkisarja Maxtream sai ensiesittelynsä eilen ilmestyneessä ERÄ-lehdessä.  Onkisarja on niin tuore tapaus, että emme ole valitettavasti vielä saaneet siitä edes valokuvia, mutta muut tuotetiedot on jo päivitetty.  Onkia voi jo tilata, toimitukset alkavat helmikuussa.  Hinta- ym. tiedot löytyvät Maxtream-pilkkionkisivulta.

Olemme todella ylpeitä Maxtream-vavoista, joiden uskomme tyydyttävän niin sunnuntaipilkkijöitä kuin harrastukseensa vakavamminkin panostavia, kuten  Suomen pilkkimaajoukkuetta, jolla on Maxtream-vavat työkaluinaan.

Kuusamon rakennuskiireet ovat edenneet siihen pisteeseen, että verstastiloissa maalaamo on saatu lähes valmiiksi.  Siellä on jo aloitettu tasapainojen testimaalaukset, joten pikku hiljaa pääsemme purkamaan tilausjonoja.  Rakennustyöt kuitenkin edelleen jatkuvat kaiken muun touhun ohessa, vaikkakin vähän hitaammalla tahdilla ainakin sydäntalven ajan.

1.1.2012

Vuosi on vaihtunut - Kuusamossa on kaunista, lumi on peittänyt maan hiljaiseen vaippaansa.  Kerran pääsimme retkiluistimia kokeilemaan mökkilammella - onneksi edes sen verran.  Nokialla ei ole jäistä vielä edes tietoa, toivottavasti etelässäkin jo pian alkaisi "jääkausi".

Rakennustöitä talven tulo ei ole hidastanut, mitä nyt pihalla olevat tavarat ovat hautautuneet puolimetrisen hangen alle.  On siinä kolaamista ja hakemista.  Keväällä voi olla aikamoisia yllätyksiä, mitä kaikkea lumen alta löytyykään!  Sisätöissä ollaan jo pitkällä, mutta vieläkin menee jonkin aikaa, ennen kuin pääsemme aloittamaan tuotannon uusissa tiloissa.  Pyydämme siis edelleen kärsivällisyyttä!

25.11.2011

Kuusamoon ehti jo tulla talvi lumineen ja jäineen, mutta eikös sitten tullutkin matalapaine sateineen ja lämpöasteineen.  Hiihtokelejä saadaan siis vielä odotella, vaikka onneksi hiihdon maailmancupia varten saivat ladut lumetettua.  Mutta retkiluistelua ja pilkkimistä se ei haittaa!  Muutimme itse tilapäismajoitukseen lähiseudulla olevalle mökille.  Mökki on pienen lammen rannalla ja lampea peittää houkutteleva, lumeton jää...ehkä jo huomenna käymme kokeilemassa luistelua.  Pilkkivehkeitä ei ole vielä tuotu etelästä...

Pojat huhkivat nyt hiki hatussa, että Karismaxin tuotantotilat saataisiin valmiiksi.  Mutta kyllä siinä vielä muutama viikko varmaan menee.  Vielä täytyy käydä myös purkamassa koneitä ja laitteita Nokialta, jotta ne saadaan heti siirrettyä Kuusamoon, kun tilat ovat siinä kunnossa.  Myös tulevien majoitustilojen osalta on päästy alkuun; ensin puretaan ja sen jälkeen rakennetaan.  Urakkaa on vielä siinäkin ennen kuin pääsemme majoittamaan ensimmäisiä majoitusasiakkaitamme!

3.11.2011

Kuukausi on jälleen kulunut edellisestä päivityksestä, eikä talvi ole tullut vieläkään.   Ensimmäistä kertaa moniin vuosiin voisi sanoa, että onneksi!  Lämmin ilma onkin ollut rakennusprojektimme kannalta ehkä positiivisin asia lokakuun aikana.  Muutoin kuukauteen osui paljon viivästyksiä ja vaarallisia tilanteita - vaarallisin oli se, kun työharjoittelija putosi telineiltä.  Onneksi ei sattunut sen pahemmin kuin hiusmurtuma olkapäähän.  Odottelemme, minkälaista palautetta työsuojeluviranomaisilla on asian tiimoilta...

Sekä hirsitalo että sauna ovat saaneet peltikaton päällensä, lattiat on valettu ja ikkunat asennettu.  Vielä vähän eristeitä ja sitten on aika siirtyä vanhan rakennuksen peruskorjauksen kimppuun.  Se on talven haaste.

Piha ehdittiin myllätä vielä kertaalleen lokakuussa, kun vanhan talon sokkeli kaivettiin esille, levytettiin ja ympärille laitettiin salaojat.  Jätevesisäiliöt ja imeytyskenttä saatiin myös kuntoon.  Kaivinkoneet meinasivat vaan olla kiven alla, joten vähän aikaa jo ehdimme pelätä, että kaivauksia ei saada talven alta peitettyä.  Onneksi se kuitenkin onnistui, vaikka ei ihan kommelluksitta sekään; kaivinkone katkaisi Fortumin aikaisemmin syksyllä maahan laittaman sähkökaapelin.  Se ei onneksi ollut vielä verkossa, ja saatiin muutenkin nopeasti korjattua.

Karismaxin tuotanto jatkuu Nokialla vielä ensi viikon loppuun asti.  Sen jälkeen pakataan loputkin tavarat Yrittäjäkadulla Kalakaapun jaloista pois.  Tuotantoon tulee jonkin mittainen tauko siihen asti, kunnes valmistustilat Kuusamossa saadaan kuntoon.  Pahoittelemme, että tämä saattaa aiheuttaa viivästyksiä talven toimituksiin - niin jälleenmyyjille kuin yksityisillekin asiakkaillemme.

4.10.2011

Kuusamon tuulet alkavat puhaltaa jo kylmemmin - tänään oli kuulemma ensimmäinen päivä, että tuntui talven tulolta.  Kiirettä pitää, sillä hirsitalon katon kanssa on mennyt kauemmin kuin olisi pitänyt.  Ristikot oli suunniteltu väärin, mitä ei tietenkään huomattu ennen kuin niitä nostettiin ylös.  No, sitten niitä nostettiin alas ja korjailtiin ja nostettiin taas ylös.  Siinä sitä tuhrautui aikaa, turhista kustannuksista puhumattakaan.  Nyt ristikot ovat kuitenkin jo paikallaan ja kohtapuoliin pitäisi saada aluskate laitettua.  Ei sitten tälle syksylle enää muuta kuin peltikate ja muut peltityöt - ja hirsitalo jää pääosin odottamaan kevättä.  Sauna on jo saanut katon päällensä, sinne pitäisi vielä valaa lattia ja laittaa ovet ja ikkunat paikalleen.  Ja sitten sekin jää talvilepoon.

Talon ja saunan pystytykset ovat olleet mukavan näkyviä hommia, mutta paljon on tehty myös sellaista, joka jää näkymättömäksi.  Kuten esim. vanhan talon sokkelin eristys- ja salaojitustyöt.  Tai vaikkapa hervoton räystäslautojen maalausurakka - vaikka toki laudat sinänsä tulevatkin näkyvälle paikalle.  Jaa, tuosta tulikin mieleen, että onhan toki vielä sellainenkin näkymätön työ vielä tekemättä kuten uusien  hirsipintojen ruiskutus suoja-aineella.  Sekin pitäisi vielä ehtiä tehdä ennen talven tuloa.

Tänään huomattiin, että vanhan talon alakertaan tulevaan huoltohuoneeseen on jäänyt lattiakaivo tekemättä.  Tätä kirjoitettaessa emme vielä tiedä, mikä ajatus LVI-suunnittelijalla oli huoneeseen tulevan pesukoneen poistoveden suhteen.  Johdetaanko se ämpäriin vai minne...ja mitähän muuta suunnittelukuvista on unohtunut?  Välillä siis kylmää ihan muutenkin kuin vain talven tulon takia!  


7.9.2011

Meillä on kuulemma noin seitsemän viikkoa armonaikaa ennen talven tuloa Kuusamoon.  Sitä ennen pitäisi saada hirsitalo ja rantasauna säältä suojaan asti valmiksi.  Kiirettä pitää: hirsitoimituksia on jo jouduttu jo siirtämään, kun perustusten tekemiseen kaikkine viemäröinti-, salaoja-, radon- ym. töineen on kulunut päivä poikineen.  Vielä on kellarikerroksen lattiavalu, väliseinien muuraus ja liittolaattojen laittaminen ennen kuin hirsiä päästään nostamaan.  Ja sitten vielä se sauna...on siinä pojilla urakkaa!  

Täytyy alkaa tässä jo miettiä myös pihan maisemointia, sillä se on kaivinkoneen jäljiltä paikoin aika karua katsottavaa.  Perunamaalle on jo hyvät pohjat, ja ehkä sitä nurmikkoakin täytyy johonkin istuttaa (täytyykö?), mutta haasteena on ennallistaa myllätyt puolukkavarvukot ja sammaleet.  Mutta eiköhän siihenkin konstit löydy!  Toinen haaste liittyy vanhan poroaitauksen paikalle kasvaneen vatukko- ja nokkospusikon kitkemiseen.  Sen hävittämiseen voi kulua muutama vuosi.

Emme ole pitäneet itsestämme ääntä Kuusamon turuilla ja toreilla, mutta näyttää siltä, että touhumme on kuitenkin pistetty merkille.  Yksi lehtijuttu on jo ilmestynyt paikallisessa matkailulehdessä (Matkailulehti Ruka /ruskanumero) ja paikallisesta sanomalehdestäkin (Koillissanomat) soiteltiin, mutta sovimme, että ehkä jutun juurta on enemmän sitten, kun saamme jotain vähän valmiimmaksi.  Ja korjataanpa nyt tuo Matkailulehti Rukaan jäänyt erheellinen maininta Päivin kahdenkymmenen vuoden vaelluskokemuksesta - ei sitä vuosissa ihan niin paljon ole, vaikka vaellusreissuja onkin kerääntynyt muistojen laariin jo lukemattomia - pitempiä ja lyhyempiä, kävellen ja eräsuksilla ahkiota vedellen.  

Kuusamonkin kaikki retkeilymaastot odottavat, että saisimme rakennustyöt sellaiseen vaiheeseen, että olisi joskus aikaa lähteä vaikka edes  päiväretkelle. Pikku Karhunkierroksen olemme ehtineet kiertää ja Kiutakönkäällä olemme käyneet ihastelemassa luonnon jylhyyttä - mutta nekin reissut tehtiin jo edellisenä kesänä, kun vasta haaveilimme paikasta Kitkajärven rannalta. Laiturillemme siintää lännessä Riisitunturikin niin kutsuvasti, niin kutsuvasti...ehkä jo ensi talvena ehtisimme  eräsuksilla järven yli ja tykkykuusia ihastelemaan... Puhumattakaan siitä, että saisimme jossain välissä rantaan veneen, jolla pääsisi vähän narrailemaan Kitkajärven kaloja.  Kovin niitä siellä tuntuu hyppelevän... Ehkä talvella sitten pilkille!


11.8.2011

Rakennustyöt Kuusamossa etenevät koko ajan hyvää vauhtia - ja niin pitääkin, sillä kesä alkaa uhkaavasti lähestyä loppuaan.  Vanhassa kaupparakennuksessa on kaiveltu kellarikerroksen lattioita auki ja purettu seiniä.  Ja kun sisällä on urakoitu pienellä kaivinkoneella, niin pihalla on myllerretty vähän isommalla.  

Uudisrakennuksen pohjat on kaivettu ja kaikki on valmiina anturoiden valua varten.  Vesiosuuskunnan vesiputki on siirretty pois tulevan talon alta - siinä tosin kävi ohraisesti, silllä kaivuri katkaisi vahingossa koko putken.  Onneksi vahinko saatiin korjattua aika pian, eikä siitä aiheutunut kohtuutonta vaivaa naapurin maitotilalle.  Toki joku oli harmistunut veden yllättävästä katkeamisesta ja käynyt ilmaisemassa mielipiteensä asiasta rakennusmiehillemme.  Emme tiedä, kuka tämä naapurustomme jäsen oli, joten esitämme tässä vielä kerran kollektiivisen pahoittelumme asiasta.

Rantasaunalle on myös jo vedetty vesi- ja sähkökaapelit, mutta saunan pohjaa ei ole vielä kaivettu, sillä päätimme muuttaa saunan paikkaa, eikä sitä ole vielä virallisesti merkitty maastoon.  

Meillä on jo käynyt muutamia vanhoja tuttuja kauppiasajoiltamme ohi kulkiessaan  pikavierailuilla katsomassa rakennustöiden edistymistä.  Se on hauskaa!  Emme ole itse jatkuvasti paikalla, mutta saa siellä käydä muutenkin.  Vaikka kannustamassa rakennusmiehiämme!  

Ja mitä tulee värikarttoihin, niin vaappuvärit on jo osittain kuvattu, mutta toisaalta varastomme alkaa näyttää jo aika tyhjältä.  Painouistinten värikartat ovat olleet kunnossa jo viime kesästä, mutta varastotilanne on myös niitten suhteen huono.  Ensi kesänä tehdään sitten isommat satsit, että riittää paremmin!

18.7.2011

Vanha kaupparakennus alkaa näyttää jo ihan "uudelta" hirsipaneelissaan.  Rankat sadekelit ovat vähän hidastaneet ulkoseinän parissa työskentelyä, mutta eiköhän se piakkoin ala olla valmis.

Viime viikolla tontille alettiin kaivaa maalämpökaivoja - rankkasateessa.  Kura lensi ja levisi pitkin rinnettä, kun ensimmäistä reikää porattiin. Sen kanssa tuli sitten myöhemmin ongelmia, sillä teräsputkea ei saatu työnnettyä reikään koko 200 metrin matkalta.  Toisen reiän poraus oli ilmeisesti lossannut maata kallion alla sen verran.  Kahden kahdensadan metrin reiän sijaan täytyykin porata nyt kolme vähän matalampaa...

Pahoittelemme, että vaappujen uusi värikartta on vieläkin vaiheessa.  Myymälän myynti-, muutto- ja rakennuspuuhat ovat sotkeneet kaikki aikataulut, mutta yritämme saada uudet värit näkyville vielä kesän aikana.

30.6.2011

Kuukausi ehti hurahtaa edellisestä päivityksestä.  Se kertoo siitä, että nyt on alkanut tapahtua, eikä olla koneen äärellä ehditty istuskella.  Kalakaapu Oy on astunut remmiin Yrittäjäkadun kalastustarvikekauppiaana Nokialla ja Karismaxin kiireet ovat siirtyneet osittain valmistuksen puolelle (tuotanto jatkaa Yrittäjäkadulla vielä kesän loppuun) ja Kuusamoon rakennuspuuhiin.  Vaappujen valmistus on venynyt, mutta kohtapuoliin pitäisi olla valmista.  

Kitkan rannalla vanhan kaupan peruskorjaustyöt ovat päässeet hyvään alkuun:  talo on saanut uuden peltikaton, ikkunat on vaihdettu ja hirsipaneeleita parhaillaan asennetaan ulkoseiniin.  Olemme olleet pariin otteeseen viikon pätkät Kuusamossa maalaamassa ja siivoamassa rojuja pois rakennusmiesten tieltä.  Rakennusluvatkin saatiin kesäkuun puolivälissä ja uudisrakennuksen ja rantasaunan paikatkin on jo merkitty maastoon - tosin rantasaunan paikka ehkä vielä muuttuu. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta (jouduimme vaihtamaan rakennusporukkaa) olemme nyt hyvässä alussa...


27.5.2011

Kuusamo-rintamalla ei ole vielä kovin paljon uutta kerrottavaa.  Odottelemme edelleen rakennuslupia.  Olimme viime viikonlopun Oulussa messuilla ja Kari ajoi sieltä suoraan Kuusamoon mittailemaan uudisrakennuksen paikkaa ja kaatamaan ne puut, jotka on pakko kaataa talon tieltä.

Karismaxin osalta kaupanpito Nokialla päättyy huomenna lauantaina, mutta olemme luvanneet olla vielä paikalla, kun pojat pitävät oman liikkeensä avajaisia 16.6.2011.  Onhan se ihan kiva hyvästellä vanhat asiakkaat ja toivottaa tervetulleiksi uuteen myymälään, uusien kauppiaiden palveltaviksi - ja tietenkin sitten meille sinne Kuusamoon, kunhan saamme paikat kuntoon.

9.5.2011

Käväisimme jälleen viime viikolla Kuusamossa.  Lumet olivat lähestulkoon sulaneet, Kitkakin oli rannasta paikoin auki, mutta muuten vielä jääpeitteen alla.  Rakennuslupakuvat ovat nyt valmiit ja kiersimme kuvien kanssa kuulemassa naapureita.  Muutoin aika kului kaappeja ja varastoja tyhjennellen ja puutöitä tehden - sahaamiset jäivät tosin lyhyeen, sillä uusi moottorisaha sanoi puolentoista männyn jälkeen työsopimuksensa irti...

Liikkeemme liiketoiminnan myynti on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että pakkaamme ensi viikolla loput retkeilytarvikkeet, vaelluskengät ja tekstiilit autoon ja huristamme Pohjois-Suomen Erämessuille Ouluun.  Sen jälkeen Karismax pitää liikettä auki enää viikon.  Viimeinen Karismax-kauppapäivä on 28.5.2011!  Touko-kesäkuun vaihteessa uudet omistajat valmistelevat myymälää "omakseen" ja avaavat sitten kesäkuun puolella.  Pistetään tietoa tarkasta päivämäärästä tulemaan heti, kun tiedetään!


15.4.2011

Liikkeemme on suljettu lauantaina 16.4. - olemme viikonlopun Perhomessuilla Ylöjärven Liikuntakeskuksessa Elovainiolla.  Pahoittelut suljetuista ovista.  Jätämme oven eteen jokusia toukkarasioita, ettei sen takia tule kenenkään tehtyä turhaa reissua.  Maksurahat voi jättää omantunnon mukaan postilaatikkoon.

11.4.2011

Saamme jo kovasti kyselyitä vaapuista ja painouistimista.  Emme ole valitettavasti  vielä päässeet kesävieheitten valmistuksessa alkua pidemmälle, kun talvikausi on pitkästä aikaa kestänyt näin myöhään.  Pahoittelemme, että vaapuista puuttuu vielä myös värikartta - se päivitetään heti, kun vaaput ovat valmiita toimitukseen.

Kuusamon puolesta elelemme nyt rakennuslupakuvien valmistumista odotellen ja hankintalistoja räknäillen.  Ei ole vapaa-ajan ongelmia!

1.4.2011

Teimme viime viikonloppuna pikavisiitin Kuusamossa.  Muutamassa päivässä ehdimme saada monta peruskorjaukseen ja rakentamiseen liittyvää asiaa hoidettua ja työmiehet sovittua sähkö-, lvi- ja rakennustöihin.  Kiireestä huolimatta aikaa jäi myös aurinkoisilla hangilla hiihtelyyn - ihan vain eräsuksilla oman kylän metsissä ja Kitkajärven jäällä.  Ikävin yllätys reissussa oli, että vesiputki oli jäätynyt, joten jouduimme turvautumaan talousvedessä naapuriapuun, saunavedet haimme järvestä pataan lämpiämään.

Kiitokset kaikille teille, jotka osallistuitte viime perjantaina liikkeemme  kevätpilkkitempaukseen:  Haverisen Jyrkille riitti teroituspuuhaa koko päiväksi, Tapsa-pilkin uutuudet tekivät kauppaansa ja tuore pilkinnän Suomen mestari Atte Mustalahti sai kertoilla monille uteliaille kilpapilkinnän salaisuuksista.  Hernekeitto oli herkullista (kiitos Sinkkosen Mikolle) ja tarjoilu pelasi (kiitokset Mäkisen Annelille).  Olisipa vaan huomannut sanoa kaikille, että ottakaa ylimääräisiä astioita mukaan, sillä soppaa jäi niin paljon, että sitä olisi riittänyt jaettavaksi muillekin!


10.3.2011

Karismaxin Kuusamo-projekti etenee.  Saimme eilen myönteisen poikkeuslupapäätöksen Kitkan rannalta ostamamme kiinteistön peruskorjaukseen ja uudisrakennuksen rakentamiseen.  Seuraava etappi on rakennuslupien hakeminen - ja sitten alkaa huhkiminen!  Tavoitteena on saada Karismaxin valmistustilat valmiiksi ensi talveksi, majoitustila seuraavaksi kesäksi ja hirsipirtti seuraavan talven aikana.  Aikataulu on kuitenkin vielä avoin ja joustava...

Kalastustarvikemyymälämme liiketoiminta on myynnissä ja, jos asiat etenevät onnellisten tähtien alla, uudet kauppiaat aloittavat toukokuussa.  Me aloitamme retkeilytarvikkeiden poistomyynnin perjantaina 11.3.2011.  Poistamme kaikki teltat, makuupussit, makuualustat, rinkat, vaellus- ja retkikengät, tekstiilit (takit, housut, sukat, alusvaatteet jne.), ruokailuvälineet, keittimet ym. ym.Karismax verkossa | Tuotteet|Tilaus | Toimitusehdot | Yhteystiedot                                  <<etusivulle
Karismax Kalastustarvike Ky, Mustosenvaarantie 201 A, 93999 Kuusamo     Puh. 040 838 0438   S-posti: karismax@karismax.fi